Introductie door Paul Hermant - La Tricoterie - Fabrique de liens
Menu

Introductie door Paul Hermant

Eerste component. Een tien jaar oude droom. Mensen zoals u en ik die een ontmoetingsruimte voor artistieke expressie en uitwisselingen tussen generaties, doelgroepen en disciplines willen creëren. Een utopie. Een uitdaging, die we voor ons onszelf stellen en waar we anderen bij betrekken. Tien jaar is veel. Maar tien jaar is ook weinig. Tien jaar later opent La Tricoterie de deuren.

Tweede component. La Tricoterie is een coöperatieve vennootschap. Beide woorden zijn belangrijk : in deze vennootschap zullen we moeten samenwerken. La Tricoterie verenigt acteurs, toeschouwers, gebruikers, klanten. Het zijn allemaal partners. Eén gemeenschappelijk doel : zijn zeg doen over de wereld, en hem misschien zelfs een beetje veranderen. La Tricoterie wil een “contactenfabriek” zijn, waar banden gesmeed worden.

Derde component. La Tricoterie heeft zich gevestigd in een oud industrieel pand in laag-Sint-Gillis, op een boogscheut van het Zuidstation. Dit polyvalente gebouw kan tal van verschillende functies uitoefenen. Het wil het kloppende hart worden van een volkse buurt in volle evolutie.

De vierde component, dat bent u, dat zijn wij, dat zijn wij allemaal. Allemaal samen. We zijn vertrokken.