Project en filosofie - La Tricoterie - Fabrique de liens
Menu

Project en filosofie

La Tricoterie : « Contacten Fabriek »


La Tricoterie wil zich profileren als een « Contacten Fabriek ». Een ”ontmoetingsplaats” waar verschillende disciplines en publieken elkaar ontmoeten in een sfeer van uitwisseling en emulatie.

Onze culturele programmering (concerten, voorstellingen, expos…) overlapt met een programmatie voor de burger (debatten, conferenties, intergenerationele ateliers, café-filo…). Tegelijkertijd staan onze ruimtes ook open voor verhuur en richten we ons op de organisatie van evenementen.

Op economisch vlak verdedigt La Tricoterie een model gebaseerd op het principe van "verbondenheid", waarbij afwisselend evenementen en socioculturele activiteiten worden georganiseerd ; deels zelfbedruipend, deels geholpen door subsidies van de overheid.

Samengesteld als een coöperatieve (Théodore cvba) en als een vzw (La Tricoterie vzw), beschikt La Tricoterie ook over een participatief model voor alle potentiële ”breiers” die zich samen met ons wensen te engageren in dit avontuur, en zo een echte burgerinvestering realiseren op lange termijn (dus geen mecenaat of sponsoring).