Tricoteurs en coöperanten - La Tricoterie - Fabrique de liens
Menu

Tricoteurs en coöperanten

Investeer in een sociocultureel, vernieuwend en burgerlijk project


La Tricoterie is een geweldig menselijk avontuur die van start kon gaan dankzij burgers uit verschillende hoeken die zich kunnen terugvinden in onze waarden en activiteiten.

De juridische vorm (coöperatieve) maakt het mogelijk om dit project op een gezamelijke wijze te bouwen, met een kapitaal die groter wordt door de inbreng van nieuwe coöperanten die willen investeren in een burgerlijk en duurzaam project.

Maar het ”breier” zijn, zit hem eerst en vooral in het zich willen verdiepen in een dynamiek van ”ontmoeting” en interesse voor de ander. Kortom, het mogelijk maken van de « Contacten Fabriek ».

La Tricoterie is dus een participatief project waar iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen naargelang de mate dat hij zelf wil investeren : "Breier”-coöperant, ”Breier-lid”, of nog ”Breier”-publiek.


Wordt coöperant


La Tricoterie wordt beheerd door een vzw en een coöperatieve.

Deze laatste structuur heeft zijn kapitaal opengesteld aan coöperanten die in het project geloven en die een verantwoorde en burgerlijke investering willen doen. Het gaat niet om een mecenaat of sponsoring, uw geld wordt omgezet in ”delen” met een objectieve waarde.

Een vergroting van het kapitaal maakt het ons mogelijk om het project te ontwikkelen en om in de eerste plaats de renovaties voort te zetten.

Er blijven nog meer dan 500m2 over waarvoor er architecturale plannen bestaan. Overigens kregen we een nieuw project voorgesteld via een nieuw lid : een hangende tuin bouwen in onze binnenplaats waaronder een zaal voor 130 plaatsen met tribunes zou komen. Die zou dan ook een specifieke akoestiek krijgen, aangepast voor huiskamermuziek.

Na verloop van tijd verzamelen we dus ”budgettaire enveloppes” die ons in staat stellen om gaandeweg met de renovatie door te gaan. Het geld van de coöperanten wordt integraal gebruikt voor het gebouw en is bedoeld om de vastgoedwaarde proportioneel te laten stijgen (voorzichtig en duurzaam beheer).

Talrijke coöperanten hebben zich al achter dit idee geschaard en wij hopen om dit netwerk nog verder uit te breiden.
Deelnemen aan de participatie begint met minder dan 200€ !
Contacteer ons om de modaliteiten te kennen !


Tricoteurs-leden


Wordt lid van de Tricoteurs !

Wij bieden u een jaarlijkse ledenkaart aan (50€). De Tricoteurkaart geeft recht op 2 gratis toegangskaarten voor een concert/spektakel naar keuze, een gratis biofruitsap op elke bestelde brunch (grote formule), en kortingen het hele jaar door op onze verschillende activiteiten !