Waarden en engagementen - La Tricoterie - Fabrique de liens
Menu

Waarden en engagementen

Een duurzame ruimte voor evenementen


De « duurzame » positionering van onze benadering is eenvoudig : wij streven ernaar om zin te geven aan het leven en na te denken over onze evenementen en die van onze partners-klanten.

Dit vertaalt zich in de eerste plaats door duurzame voeding : aan onze bar, tijdens onze brunch, met onze cateringdienst of die van onze partners, bieden wij dranken en voedingsmiddelen aan uit de biologische, fairtrade, lokale en/of seizoenslandbouw.

Vervolgens proberen wij deze duurzame benadering op alle niveaus door te trekken : nadenken over mobiliteit en de ecologische impact van evenementen, beheer van afval, en opkuis met ecologische producten.

Poëtische kijk op het leven


Wij willen eveneens aanmoedigen wat Edgar Morin de « poetische » band met de wereld noemt en die het, volgens hem, mogelijk maakt om echt te leven.

De tijd nemen om te praten (uitwisselen, debatteren), te eten (slow food, gezelligheid), culturen te ontdekken en om te ontmoeten, deel te nemen aan creatieve of filosofische ateliers. Kortom, praktijken die niet leiden naar materiële verrijking maar die wel bijdragen tot de ”persoonlijke ontwikkeling” van individuen.

Zin van het leven terugvinden


Zoals vele burgerbewegingen, ontstaan als reactie op het ”ultra-liberalisme”, op een blinde koers naar winst en op een maatschappelijk model van hyperindividualisme, hebben wij de nood gevoeld om de zin van het leven terug te vinden. En we willen dit doen door ”te handelen” en een bijdrage te leveren om de wereld waarin we leven te veranderen. In het verlengde van de beweging ”indignados”, maar ook in het breder kader van ”duurzame ontwikkeling” willen wij zoeken naar oplossingen en ”bouwers” worden, ”breiers” van een nieuwe maatschappij.

Wij denken dat dit kan door terug te keren naar de zin van het leven, door empowerment van burgers en bedrijven, en door een ”bewuste” manier van leven.