Menu

Valeurs et engagement

Valeurs et engagements

« La vie poétique »
Nous désirons également promouvoir ce qu’Edgar Morin appelle un rapport « poétique » au monde qui permet selon lui réellement de vivre.
Prendre le temps de se parler (échanger, débattre), de manger (slow food, convivialité), de découvrir des cultures et de faire des rencontres, de participer à des ateliers créatifs ou philosophiques, bref autant de pratiques qui ne débouchent pas sur un enrichissement matériel mais qui contribuent au “développement personnel” des individus. (...)

En savoir plus

Waarden en engagementen

« Het poëtische leven »
Wij willen ook werk maken van wat Edgar Morin een “poëtische verhouding tot de wereld” noemt, die het volgens hem mogelijk maakt om echt te leven.
De tijd nemen om met elkaar te praten (uitwisselingen, debatten), iets te eten (slow food, gezelligheid), culturen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, deel te nemen aan creatieve of filosofische workshops, kortom, allemaal zaken die niet tot een materiële verrijking leiden maar die bijdragen tot een “persoonlijke (...)

En savoir plus

Cohésion sociale

La Tricoterie ne se sous-titre pas « Fabrique de liens » pour rien...

En savoir plus

Introductie door Paul Hermant

Eerste component. Een tien jaar oude droom. Mensen zoals u en ik die een ontmoetingsruimte voor artistieke expressie en uitwisselingen tussen generaties, doelgroepen en disciplines willen creëren. Een utopie. Een uitdaging, die we voor ons onszelf stellen en waar we anderen bij betrekken. Tien jaar is veel. Maar tien jaar is ook weinig. Tien jaar later opent La Tricoterie de deuren.
Tweede component. La Tricoterie is een coöperatieve vennootschap. Beide woorden zijn belangrijk : in deze (...)

En savoir plus

Suivez-vous sur

Instagram

Nos partenaires

Commission Communautaire Française
Quality Nights
Brasserie de Silly
FWB
Georges Yana Conseil
Comedien.be
Photo Gallery
Article 27
Vertige
visitbrussels Awards.
Région de Bruxelles - Capitale
BSV award
BSV
EluVictor .
Loterie Nationale
Zinne
spacehuntr
Brussels Health Safety Label