Ons sociaal-cultureel seizoen - La Tricoterie - Fabrique de liens
Menu

Ons sociaal-cultureel seizoen

Ons milieu-engagement komt ook tot uiting in ons sociaal-cultureel programma. Dit omvat talrijke conferenties en voorstellingen over het thema van de ecologische overgang, waardoor wij op doeltreffende wijze kunnen bijdragen tot de bewustmaking van het publiek. Wij hebben het genoegen gehad Rob Hopkins en Arthur Keller te ontvangen. Wij zijn ook van plan om live voorstellingen te creëren (theater, dans, circus, performances, enz.) die de milieuproblematiek in vraag stellen, om de kunst nog meer te gebruiken als instrument voor bezinning en bewustmaking van de burgers.

Wij geloven echter dat naast deze bewustmaking van burgers praktische vaardigheden moeten verwerven om meer betrokken te raken bij de transitiebeweging. Daarom organiseren we regelmatig een repair café en zero waste workshops, die tot doel hebben de deelnemers zeer concrete sleutels tot milieuactie aan te reiken. We hebben momenteel 17 verschillende workshops, waaronder onze "eet je balkon" workshops, recycling koken, inblikken en koekjes maken, upcycling, vermicompostering en cosmetische en schoonmaakproducten maken.

Tot slot worden al onze evenementen, voorstellingen en concerten ontworpen met een duurzame scenografie in gedachten. Dit in tegenstelling tot de gangbare praktijk in de culturele en evenementensector om een tijdelijk decor of vloer te bouwen voor een eenmalig evenement en vervolgens alle gebruikte materialen weg te gooien.