Onze evenementen en catering - La Tricoterie - Fabrique de liens
Menu

Onze evenementen en catering

Duurzame en ecologische soluties

La Tricoterie definieert zichzelf als een evenementenbureau. Dit betekent dat onze ruimtes niet gewoon worden verhuurd aan onze klanten (of ze nu professioneel of privé zijn) : wij organiseren elk evenement van A tot Z.

Deze manier van werken laat ons toe om onze klanten enkel duurzame en ecologische oplossingen aan te bieden en ons, indien nodig, , te verzetten tegen sommige van hun keuzes (bijvoorbeeld als ze producten willen serveren die niet overeenstemmen met de waarden van La Tricoterie). Zo sensibiliseren we niet alleen onze klanten, maar ook de gasten en deelnemers aan onze evenementen.


Biologische en lokale producten

Wij hechten veel belang aan de producten die wij aanbieden, of het nu gaat om onze evenementen, onze brunch, de bar tijdens onze activiteiten of in de gerechten van onze afhaalservice. De overgrote meerderheid van deze producten zijn biologische, in het seizoen en geleverd door kleine lokale producenten.

Deze aandacht voor de herkomst van onze producten strekt zich uit tot onze dranken : zo weigeren wij onze klanten of het publiek dranken te verkopen die door grote multinationals op de markt worden gebracht of die op onethische wijze zijn geproduceerd. Op die manier willen wij niet alleen een ethische keuze maken, maar ook ons publiek sensibiliseren.

Om deze reflectie voort te zetten, hebben we een osmoseapparaat geïnstalleerd waarmee we leidingwater kunnen zuiveren, evenals een machine waarmee we ons eigen bruiswater. kunnen produceren. We ontwikkelen ook recepten voor zelfgemaakte dranken. Zo kunnen we de ecologische voetafdruk van de productie en het transport van flessen verkleinen.


Op weg naar nul afval !

Onze aandacht stopt niet bij de producten die we aanbieden : ze strekt zich ook uit tot het keukengerei, en in het bijzonder tot plastic voor eenmalig gebruik. Wij gebruiken geen rietjes, lepels, roerstaafjes of wegwerpbekers, maar geven de voorkeur aan metalen of eetbare alternatieven of ecocups. Ons project is om dit momentum voort te zetten door over te gaan op een zero waste bar met losse thee, recycling van koffiedik of cubi’s. Onze zondagse brunch is ook zero waste, met losse suiker en koekjes, en de mogelijkheid voor onze klanten om restjes mee terug te nemen in gerecycleerde potten.


0% Afvaldoelstelling

Deze strijd tegen plastic afval kreeg in mei 2021 een nieuwe impuls met de lancering van onze zero waste cateraar, die een ethisch alternatief wil bieden voor de grote afhaalplatforms. In het kader hiervan bieden wij verse, biologische maaltijden aan die in statiegeldpotten worden geleverd. Dit project omvat ook de oprichting van een conservenfabriek, waarin we ambachtelijke producten aanbieden, gemaakt met onze voedselresten en met behulp van lacto-fermentatie. De levering van onze gerechten en conserven gebeurt met de fiets of via een relaispunt, om de ecologische voetafdruk van de verplaatsingen te verkleinen. Dankzij dit project hebben we in twee maanden tijd meer dan 30 kg plastic kunnen vermijden en onze klanten kunnen aanzetten tot een andere manier van consumeren.

Tot slot strekt ons engagement om afval te verminderen zich ook uit tot het verminderen van voedselverspilling. Om voedselverspilling zoveel mogelijk te beperken, hebben we een partnerschap opgezet met L’Îlot VZW, die onze onverkochte etenswaren en restjes gebruikt om maaltijden aan te bieden aan daklozen of mensen in zeer precaire situaties.