Onze gebouwen - La Tricoterie - Fabrique de liens
Menu

Onze gebouwen

Hoewel onze gebouwen (nog) niet passief zijn, zijn er toch veel verbeteringen aangebracht om de energie-efficiëntieervan te verbeteren. Zo zijn er zonnepanelen geïnstalleerd, is de thermische en akoestische isolatie versterkt, is er LED-verlichting en dubbele ventilatie, waardoor er minder energie verloren gaat.

Naast deze infrastructuur wordt onze zorg voor het milieu weerspiegeld in onze keuze van meubilair. Zo hebben wij in onze kelder een atelier ingericht, waardoor wij aan upcycling van gerecycleerde materialen kunnen vervaardigen. We gebruiken ook zoveel mogelijk eigen meubilair, om de ecologische voetafdruk van het vervoer van materialen en het huren van meubilair te vermijden.

Al onze ruimtes worden schoongemaakt met ecologische schoonmaakproducten. Deze producten worden in kleine aantallen aangeschaft, in hoge concentraties (zodat ze kunnen worden verdund om minder te gebruiken) en waar mogelijk in wegwerpverpakkingen.

Toekomstige ontwikkelingen in onze gebouwen omvatten de installatie van een bijenkorf, de aanleg van een permacultuurgroentetuin op onze groene daken en de ontwikkeling van nieuwe stadslandbouwinitiatieven.