Menu

Vermaak en diensten

La Tricoterie positioneert zich als evenementenorganisator van A tot Z. Sinds onze oprichting in 2013 hebben we een stevige ervaring opgedaan in het vakgebied, die we ook ten dienste stellen van de bedrijfs- en privé-evenementen die we organiseren.


Concreet kunt u op ons team rekenen voor :


Wilt u meer weten ? Contacteer ons team op +32 2 537 96 69 of stuur ons een e-mail naar event (at) tricoterie.be

Apparatuur, geluid en licht

Specifieke apparatuur en fotohokjes

Wij werken samen met verschillende partners voor de verhuur van specifieke apparatuur. Of het nu gaat om speciaal meubilair, planten voor een warm, groen decor, vertaalcabines voor uw professionele evenementen of andere apparatuur : vertel ons wat u wilt en wij zorgen voor de rest !

Wij kunnen u ook een photobooth (of fotohokje) ter beschikking stellen, waarmee u dezelfde avond nog kunt vertrekken met gepersonaliseerde foto’s. Er zijn verschillende formules beschikbaar, met of zonder host.

Geluids- en lichtapparatuur

Wij beschikken ook over een zeer complete technische uitrusting en kunnen vele geluids- en lichtdiensten verzorgen :

 • Podium- of evenementenverlichting
 • Podium- en podiumopstelling
 • Projectieschermen en videoprojectoren
 • Draadloze geluidmateriaal
 • Apparatuur voor opname en streaming
 • Scenografie
 • Omgevingsverlichting
 • Verlichting op maat (sfeer, modeshow, conferentie, dansvloer, enz.)

Download hier de plannen en technische fiches van onze verschillende zalen.

Teambuildings en artistieke voorstellingen

Retour en haut

Teambuildings en animaties

La Tricoterie is eerst en vooral een culturele locatie : we zijn dus omringd door een netwerk van professionele artiesten en entertainers, waardoor we u voor uw evenement animaties en artistieke diensten van hoge kwaliteit kunnen aanbieden !

Bent u op zoek naar een teambuilding of een animatie voor je evenement ? Wij kunnen je verschillende concepten aanbieden, op de meest uiteenlopende gebieden, aan te passen aan je wensen en thema’s.

Enkele voorbeelden : Improvisatieshow, Lach Yoga, recyclage- of kunstworkshops, muzikale quizzen, thematische rondleidingen en bezoeken in Brussel, karaoke, zang- en dansuitdagingen, enz.


Live muziek

Bent u op zoek naar een artistiek optreden voor uw gasten op uw evenement ? Dat is een geweldig idee ! Wij werken al jaren samen met tal van dj’s, muzikanten, zangers en artiesten van allerlei pluimage, die wij aanbevelen volgens uw smaak.

Op zoek naar een DJ set ? Wij werken sinds 2013 samen met een aantal betrouwbare dienstverleners. Zij kunnen samen met u een playlist op maat samenstellen, zodat uw avond precies wordt zoals u had gedroomd.

Bent u meer geïnteresseerd in live muziek ? Wij kunnen voor u een live concert organiseren om uw gasten te verwelkomen of uw feest in te luiden. Livemuziek brengt altijd een warmte aan een evenement en zorgt er tegelijkertijd voor dat de gasten elkaar kunnen ontmoeten tijdens bijvoorbeeld een cocktailparty, zonder de aandacht te monopoliseren. Wij kunnen artiesten aanbevelen voor alle smaken : coverversies, Franse liedjes, folk, jazzband...

La Tricoterie beschikt ook over een grote piano die u kunt huren. Wij kunnen u ook de diensten aanbieden van een ervaren pianist, eventueel met een violist als duo, voor een verfijnde sfeer die uw gasten niet snel zullen vergeten.

Communicatie, foto en video

Retour en haut

Communicatie

Geef uw evenement de zichtbaarheid die het verdient ! Wij werken samen met twee bureaus voor visuele communicatie, die aan de oorsprong liggen van het Tricoterie-project : Vertige (voor de vereniging) en Y-media.

Als u ons de communicatie van uw evenement wilt toevertrouwen, kunnen wij uw affiches, uitnodigingen, flyers... ontwerpen en drukken of zelfs de website van uw evenement maken !


Foto et video

Wij bieden verschillende ervaren fotografen aan om uw evenement te verslaan. Zij kunnen werken op basis van een vaste prijs en u voorzien van foto’s in verschillende formaten, evenals een online galerij.

Wilt u een aftermovie, een teaser, een reportage ? We hebben verschillende videomakers die dit allemaal voor u kunnen doen. Ons team kan ook een volledige opname van uw evenement opzetten, evenals een streaming uitzending als u dat wenst !

Parkeren en shuttles

Retour en haut

Openbaar vervoer en fietsen

La Tricoterie is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer :

 • TREIN : Station Brussel Zuid (10 minuten lopen of Tram 81)
 • METRO : 3-4-2-6 - halte "Hallepoort" (5 minuten te voet)
 • TRAM : 81 - halte "Bethlehem", voor de Tricoterie.
 • BUS : 49-50-32 - halte "Avenue du Roi".

Er is ook een fietsenstalling voor de Tricoterie. Een andere fietsenstalling en een VILLO station bevinden zich op de Place Bethléem (1 minuut lopen).

Parkeerplaatsen in de buurt

Als u met de auto komt, nodigen wij u uit te parkeren in de Porte de Hal Interparking (voor het Bordet Ziekenhuis), een ondergrondse parkeergarage met 500 plaatsen die ’s nachts en in het weekend zeer aantrekkelijke tarieven biedt. Reserveren is mogelijk voor uw evenement.

Deze parking bevindt zich op 8 minuten wandelen van La Tricoterie, de tarieven vindt u
hier.

U kunt ook kiezen voor de Q-Park parkeergarage bij het Zuidstation, die 1.500 plaatsen heeft en op 10 minuten lopen van La Tricoterie ligt.


Gepersonaliseerde shuttles

Wij werken samen met een shuttlebedrijf dat rondritten aanbiedt in een mini-bus met 9 zitplaatsen. U kunt de Porte de Hal Interparking bereiken (in 4 minuten), het Gare du Midi of een ander punt van uw keuze.

Een andere mogelijke oplossing is het huren van grote bussen (om het punt van uw keuze te verbinden met La Tricoterie, bijvoorbeeld om uw werknemers in staat te stellen hun auto achter te laten in de buurt van uw kantoren.


Leveringen en VIP

Voor uw leveringen of reserveringen voor La Tricoterie werken wij samen met de gemeentelijke diensten om je een wettelijke oplossing aan te bieden die aangepast is aan je behoeften.

Nos partenaires

Commission Communautaire Française
Quality Nights
Brasserie de Silly
FWB
Georges Yana Conseil
Comedien.be
Photo Gallery
Article 27
Vertige
visitbrussels Awards.